Möte med biskopen

Fr. vänster Peter Århem, Ann-Louise Eriksson, Ingemar Ernberg, Antje Jackelén, Joakim Cöster och Steven Jörsäter

På bokmässan blev vi också inbjudna att presentera och diskutera vår bok med biskopen i Lund, Antje Jackelén och kyrkans forskningschef Ann-Louise Eriksson.  Vi blev imponerande av hur väl de båda kyrkoföreträdarna hade läst och förstått vår bok men också av de intressanta frågorna. Utesluter en modern vetenskaplig syn på livet en gudstro? Nej, det gör den defintivt inte, var vi överens om, även om det bland oss författare givetvis finns olika infallsvinklar på frågan. En annan frågeställning var, om man kan utveckla en intelligent dator, borde det finnas moraliska betänkligheter att stänga av den? De fyrtiofem minuterna gick väldigt fort och vi hoppas på möjligheter att fortsätta diskussionen bland annat på den här bloggen.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>