Vad är liv?

Ett i sanning mäktigt tema. Kunskapen om livet, dess natur, uppkomst och utveckling kan sägas tillhöra en ny supervetenskap. Inom detta fält används kunskaper ifrån biologi, medicin, fysik, kemi, biologi, astronomi, geologi, klimatologi… och dessutom de i många fall absolut senaste teknikerna. Dessutom är det ofta en del av de senaste och mest avancerade grenarna av respektive vetenskap som kommer till användning.

Boken vad är Liv i kosmos, i cellen, i människan? uppkom ur något som från början kan sägas ha varit en studiecirkel bland några intresserade forskare från olika ämnen. Detta utvecklades till en seminarieserie ”What is Life” som har pågått i fem år på Karolinska Institutet. Denna serie blev möjlig tack vare ett ett generöst bidrag ifrån Karolinska Institutets kulturråd. Så småningom beslöt vi författare oss för att skriva en populär bok i ämnet och nu föreligger resultatet.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>